Om webbplatsen

På konj.se finns information om Konjunkturinstitutets uppdrag och verksamhet. Det går alltid bra att länka till oss och använda vårt material – kom ihåg att ange källa.

Navigering

Med hjälp av den globala navigeringen når du allt innehåll på sajten. Där finns även sökfunktionen. I verktygsmenyn (högst upp till höger) finns snabblänkar till våra kontaktuppgifter och genväg till innehåll på engelska.

Teknik

Webbplatsen konj.se är responsiv, vilket betyder att designen anpassar sig efter storleken på din skärm.

Bäst funktionalitet på webbplatsen får du med webbläsaren Google Chrome som kan laddas ner gratis för datorer, mobiler och surfplattor.

Javascript används för att bland annat underlätta användning av sökformulär och menyer. Webbplatsen är byggd i enlighet med W3C:s (World Wide Web Consortium) riktlinjer.

Offentlighetsprincipen

Konjunkturinstitutet är en statlig myndighet. Det innebär att alla handlingar som kommer in till eller skickas ut från Konjunkturinstitutet är allmänna handlingar och normalt offentliga. Det betyder att till exempel brev, beslut och utredningar är tillgängliga för vem som helst att läsa. Handlingar som kommer in till eller skickas ut från Konjunkturinstitutet registreras.

Användning av material

Du får gärna länka till oss och fritt använda vårt material, förutsatt att du anger källa (Konjunkturinstitutet). Om du bearbetar materialet ska det tydligt framgå vad som är bearbetat.

Bilder på medarbetare

Bilder på Konjunkturinstitutets medarbetare är fria att använda i tidningar och på andra webbplatser. Ange källa (Konjunkturinstitutet) vid återpublicering.

Filformat på webbplatsen

Alla rapporter och övriga publikationer går att ladda ner som pdf-filer. Pdf:er har även stöd för att kunna öppnas direkt i webbläsaren.

Statistik och data kan hämtas i ett antal olika i vår databas. På webbplatsen publiceras även ett antal dokument i Office-format. Om du inte har program för att läsa dem kan du utan kostnad ladda ner visningsprogram, till exempel Microsoft Viewer.

Beställningar och personuppgifter

När du beställer publikationer eller tecknar en prenumeration på webbplatsen behöver du ange vissa personuppgifter. Uppgifterna används för att administrera din beställning och sparas bara så länge som vi behöver för att kunna skicka de beställda publikationerna till dig. I de fall vi tar betalt för material sparas fakturaunderlaget enligt gällande bokföringsregler.

Prenumerera på nyhetsbrev

Om du vill prenumerera på nyhetsbrev behöver du bara ange din e-postadress. Vi förmedlar inte din e-postadress vidare.

RSS

Hämta Konjunkturinstitutets nyheter till din egen webbplats med våra RSS-flöden.