2021-01-18

Vi söker kvalificerad nationalekonom till miljöekonomiska enheten

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda.

Den miljöekonomiska enheten har till uppgift att producera samhällsekonomiska analyser för att förbättra beslutsunderlaget för svensk miljöpolitik. I verksamheten ingår tillämpad forskning, metod- och modellutveckling samt utredningar på uppdrag av regeringen och andra myndigheter. Ett vetenskapligt råd är knutet till verksamheten. För närvarande arbetar sex personer på enheten.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innefattar att initiera, leda och genomföra kvalificerade analyser, samt att bidra till den årliga miljöekonomiska rapport som enheten ansvarar för. I arbetsuppgifterna ingår att följa den nationalekonomiska forskningen på miljö-, klimat-, och energiområdet i syfte att utveckla analyserna.

Vi söker dig som

  • Har doktorsexamen i nationalekonomi (eller motsvarande kunskaper).
  • Har god analysförmåga och är noggrann.
  • Har ett intresse för svensk miljö- och klimatpolitik.
  • Är initiativrik, drivande och har hög integritet.
  • Kan leda projekt och fungerar väl i samarbete med andra.
  • Uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift på svenska och engelska

Kunskaper i GAMS-programmering, ekonometri och erfarenhet av utredningsarbete är meriterande.

Ansök om tjänsten

Vi vill ha din ansökan senast den 15 februari 2021 till: jobb@konj.se eller Kon-junkturinstitutet, Box 12090, 102 23 Stockholm. Ange diarienummer 2020-565 i ämnesraden i ditt mejl eller på kuvertet. Du får en bekräftelse på mottagen ansökan. Kontakta oss annars.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar provanställning och eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.