2020-05-13

Vi söker en verksjurist

Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet under Finansdepartementet med cirka 55 anställda. Vi analyserar den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter.

Till enheten för administration och information söker vi en verksjurist med erfarenhet från annat administrativt arbete. Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete där du får insyn i verksamhetens alla delar och processer. Enheten ansvarar bland annat för ekonomi, HR, arkiv och registratur, juridiskt arbete och rådgivning, samt extern och intern information. Arbetet på enheten är mycket varierande och präglas av flexibilitet, service och utveckling. Vi är ett glatt team på fem personer, alla med olika expertområden och erfarenheter. Som medarbetare får du möjlighet att utvecklas inom ditt område samtidigt som du samarbetar med kollegor också inom andra delar av verksamheten. Det innebär att du bidrar där din hjälp behövs, alltifrån små praktiska frågor till mer omfattande strategiska uppgifter.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara rådgivande i juridiska frågor som exempelvis vid upphandling, avtal, dataskyddsfrågor, samt offentlighet och sekretess. Som juridiskt sakkunnig person kommer du också att stötta generaldirektören och chefen för prognosavdelningen i beslut och undertecknanden av ärenden som inte rör ekonomi eller är av personaladministrativ natur.

Det administrativa arbetet på myndigheten täcker ett stort område vilket innebär att andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma. Exempel på annat administrativt arbete är medverkan i myndighetens budgetarbete och budgetuppföljning, samt samordning av myndighetens olika styrdokument som ofta initierats av enheten. Det dagliga arbetet sker också i nära samarbete med myndighetens enhet för it och processtöd.

Vi söker dig

Vi söker en strukturerad verksjurist med väl utvecklad organisationsförmåga. Du är serviceinriktad och intresserad av Konjunkturinstitutets verksamhet och av att arbeta i en forsknings- och utredningsinriktad verksamhet. Vidare har du god förmåga att på svenska uttrycka dig vårdat, enkelt och begripligt i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som social kompetens och god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Kvalifikationer

Du har juristexamen eller motsvarande samt flerårig erfarenhet från liknande arbete på en myndighet.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av och kunskap om upphandling inom staten
  • grundläggande kunskaper och intresse för statlig redovisning

Ansök om tjänsten

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2020 till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Box 12090, 10223 Stockholm. Ange diarienummer 2020-235 i ämnesraden i ditt mejl eller på kuvertet. Du får en bekräftelse på mottagen ansökan, annars kontakta oss.

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Konjunkturinstitutet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker snarast möjligt efter överenskommelse. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.