2018-02-22

Vi söker chef till enheten för realekonomisk analys

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda. 

Enheten analyserar främst den realekonomiska utvecklingen i svensk ekonomi och i vår omvärld. Enheten gör prognoser för exempelvis BNP och olika efterfrågekomponenter, produktivitet och antalet arbetade timmar. I enhetens arbetsuppgifter ingår också analyser och prognoser för växelkurs och räntor. Enhetens prognoser ligger också till grund för Konjunkturinstitutets bedömningar och rekommendationer avseende den ekonomiska politiken. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga enheter på prognosavdelningen.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, planera och operativt delta i enhetens arbete tillsammans med dina medarbetare. Du kommer också att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Som chef på KI förväntas du vara en god ledare och arbetsgivarföreträdare. Du ska som chef också ha mycket god kunskap inom ditt verksamhetsområde för att kunna utveckla och kvalitetssäkra enhetens produktion samt företräda myndigheten externt.

Vi söker dig som

  • Har akademisk examen med inriktning mot nationalekonomi.
  • Har flerårig erfarenhet av arbete med makroprognoser.
  • Är drivande och initiativrik med bra samarbetsförmåga.
  • Har intresse för att utveckla och entusiasmera dina medarbetare.
  • Uttrycker dig tydligt, noggrant och pedagogiskt i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra, till exempel som chef eller projektledare. Om du har forskarutbildning med doktorsexamen eller motsvarande och har god kännedom om nationalräkenskaperna är det också meriterande. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 25 mars 2018. Skicka din ansökan till jobb@konj.se. Ange diarienummer 2018-028 i ämnesraden till ditt mail. Tjänsten är en tillsvidareanställning på KI med chefsförordnande på fyra år. Vi tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb