2018-02-14

Vi söker nationalekonom till enheten för arbetsmarknad och prisbildning

Enheten för arbetsmarknad och prisbildning är en av fyra enheter på prognosavdelningen på Konjunkturinstitutet. Enheten analyserar och gör prognoser för arbetsmarknaden och för löne- och inflationsutvecklingen. Enheten ansvarar för arbetet med Konjunkturinstitutets årliga lönebildningsrapport och genomför även regelbundet utredningar på uppdrag av regeringen och andra myndigheter. På enheten arbetar för närvarande sex personer.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar att göra prognoser för löneutvecklingen på arbetsmarknaden samt analys- och utredningsarbete med fokus på lönebildningen. Tjänsten omfattar även utveckling och underhåll av modeller och andra analysverktyg. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga medarbetare på prognosavdelningen. Att medverka i arbetet med Konjunkturinstitutets rapporter och presentera analyser internt är en väsentlig del i arbetet.

Vi söker dig som

  • Har akademisk examen i nationalekonomi på minst masternivå eller motsvarande och god kännedom om svensk lönebildning
  • Är intresserad av att följa den aktuella utvecklingen inom svensk lönebildning
  • Har god analysförmåga och är noggrann
  • Är drivande, ansvarstagande och fungerar väl i samarbete med andra
  • Uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att göra prognoser för arbetsmarknaden. Det är även meriterande om du har forskarutbildning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar provanställning. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast den 27 februari 2018 till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2018-021 i ämnesraden i ditt mail eller på kuvertet.

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb