2017-10-02

Vi söker chef till enheten för offentliga finanser

Enheten för offentliga finanser är en av fyra enheter på prognosavdelningen på Konjunkturinstitutet. Enheten ansvarar för analyser av och prognoser för finanspolitiken och utvecklingen i den offentliga sektorn samt bedömningar av den ekonomiska politikens långsiktiga utmaningar. Enheten följer också upp de finanspolitiska målen och genomför regelbundet utredningar på uppdrag av regeringen och andra myndigheter. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga enheter på prognosavdelningen.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, planera och operativt delta i enhetens arbete tillsammans med dina fem medarbetare. Du kommer också att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Som chef på Konjunkturinstitutet förväntas du vara en god ledare och arbetsgivarföreträdare. Du ska som chef också ha mycket god kunskap inom ditt verksamhetsområde för att kunna utveckla och kvalitetssäkra enhetens produktion samt företräda myndigheten externt.

Vi söker dig som

  • Har akademisk examen med inriktning mot nationalekonomi.
  • Har flerårig erfarenhet av relevant prognos- eller utredningsarbete.
  • Har intresse för att utveckla och entusiasmera dina medarbetare.
  • Är drivande och initiativrik med bra samarbetsförmåga.
  • Uttrycker dig tydligt, noggrant och pedagogiskt i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra, till exempel som chef eller projektledare. Om du har forskarutbildning med doktorsexamen eller motsvarande, gärna inom området offentlig ekonomi, och har erfarenhet av att ta fram underlag för den ekonomiska politiken är det också meriterande. Det är även meriterande om du har arbetat med frågor som rör offentlig ekonomi. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 22 oktober 2017. Skicka din ansökan till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Administrativa enheten, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2017-146 i ämnesraden i ditt mejl, eller på kuvertet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på Konjunkturinstitutet med chefsförordnande på fyra år. Vi tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb