2017-08-10

Vi söker chef till enheten för arbetsmarknad och prisbildning

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda.

Enhetens ansvarsområde omfattar att analysera och prognostisera utvecklingen på den svenska arbetsmarknaden – sysselsättning, arbetslöshet och löner – liksom inflationen och dess betydelse för den svenska ekonomin. En central del av arbetet är att skriva om dessa områden i rapporterna Konjunkturläget och Lönebildningsrapporten. Dessutom utför enheten utredningsuppdrag från regeringen samt utvecklar nya analysmetoder och modellverktyg. Enheten har sex medarbetare, men arbetet sker i nära samarbete med övriga enheter på Konjunkturinstitutet.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, planera och operativt delta i enhetens arbete tillsammans med dina medarbetare. Du kommer också att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Som chef på KI förväntas du vara en god ledare och arbetsgivarföreträdare. Du ska som chef också ha mycket god kunskap inom ditt verksamhetsområde för att kunna utveckla och kvalitetssäkra enhetens produktion samt företräda myndigheten externt.

Vi söker dig som

  • Har en akademisk examen med inriktning mot nationalekonomi.
  • Har goda insikter om svensk arbetsmarknad och erfarenhet av att driva utredningar inom detta område samt har intresse för makroekonomisk prognosverksamhet.
  • Är drivande och initiativrik med bra samarbetsförmåga.
  • Har intresse för att utveckla och entusiasmera dina medarbetare.
  • Uttrycker dig tydligt, noggrant och pedagogiskt i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra, till exempel som chef eller projektledare. Om du har forskarutbildning med doktorsexamen eller motsvarande, gärna inom arbetsmarknadsekonomi, och har erfarenhet av att ta fram underlag för den ekonomiska politiken är det också meriterande. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2017. Skicka din ansökan till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Administrativa enheten, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2017-127 i ämnesraden i ditt mejl, eller på kuvertet.

Anställningen på Konjunkturinstitutet är tills vidare, med chefsförordnande på fyra år. Vi tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb