2017-06-13

Vi söker disputerad nationalekonom

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda.

Enheten för forskning och makroekonomiska scenarier är en av fyra enheter på prognosavdelningen på Konjunkturinstitutet. På enheten arbetar i nuläget åtta personer. Enheten ansvarar för modellutveckling och medelfristiga analyser inom det makroekonomiska området, inklusive finansiella variabler. En betydande del av arbetet på enheten består av forskning och modellutveckling inom områden som är knutna till prognosavdelningens verksamhet. Enheten arbetar för närvarande med att utveckla en DSGE-modell som ska användas av Konjunkturinstitutet och Finansdepartementet.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär huvudsakligen modellutveckling och under de närmaste två åren främst arbete med DSGE-modellen. Därutöver innefattar tjänsten att arbeta med fördjupad analys inom såväl stabiliseringspolitik som strukturella makroekonomiska frågeställningar. Det finns också utrymme att bedriva forskningsprojekt inom Konjunkturinstitutets intresseområden.

Vi söker dig som

  • Har doktorsexamen i nationalekonomi eller motsvarande kunskaper.Har goda kunskaper i ekonomisk teori och empiri. Erfarenhet av dynamiska allmän-jämviktsmodeller är meriterande, liksom goda kunskaper i Matlab.
  • Har en god analysförmåga och är noggrann.
  • Är drivande och fungerar väl i samarbete med andra.
    Uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift på svenska eller engelska.

Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 15 aug 2017. Skicka din ansökan till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Administrativa enheten, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2017-102 i ämnesraden i ditt mejl, eller på kuvertet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb