2017-03-07

Vi söker medarbetare med inriktning på myndighetsstyrning och juridik

Konjunkturinstitutet är en statlig myndighet som analyserar och gör prognoser för den ekonomiska utvecklingen både i Sverige och internationellt samt bedriver forskning. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet under Finansdepartementet med cirka 55 anställda.

Till enheten för administration och IT söker vi nu en medarbetare med inriktning på myndighetsstyrningsfrågor och juridik. Vi kan erbjuda ett spännande och varierat arbete där du får delta i myndighetsstyrning och verksamhetsutveckling i nära samarbete med myndighetens generaldirektör och chefer. Du kommer att få en god insyn i verksamhetens alla delar och processer. Enheten för administration och IT ansvarar för bland annat ekonomi, personal och IT. Arbetet på enheten är mycket varierande och präglas av flexibilitet, service och utveckling. Vi är för närvarande sju personer som arbetar på enheten.

Dina arbetsuppgifter

I din roll ingår att vara myndighetens kontaktperson mot Finansdepartementet med tillhörande arbetsuppgifter som bland annat övergripande ansvar för årsredovisning och budgetunderlag. Du kommer även att ansvara för och vara rådgivande i alla typer av juridiska frågeställningar som dyker upp på myndigheten så som till exempel offentlighet och sekretess, avtal och överenskommelser samt samordning av myndighetens olika styrdokument. I arbetsuppgifterna ingår även ett funktionsansvar för myndighetens registratur och arkiv samt miljöledningsarbete. Du kommer även ansvara för vissa av enhetens avtal och upphandlingar.

Som medarbetare på den administrativa enheten förväntas du kunna rycka in och bidra där din hjälp behövs, alltifrån små praktiska frågor till mer omfattande strategiska uppgifter.

Vi söker dig som

  • Har juristexamen eller motsvarande samt erfarenhet från liknande arbete i Regeringskansliet eller annan statlig myndighet. Ytterligare erfarenhet av arbete med ekonomistyrningsfrågor är meriterande.
  • Har god analysförmåga och är noggrann.
  • Är initiativrik och flexibel.
  • Har hög integritet och fungerar väl i samarbete med andra.
  • Uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift på svenska.
  • Har intresse för Konjunkturinstitutets verksamhet.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.


Ansökan

Sista ansökningsdag är den 28 mars 2017. Skicka din ansökan till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Administrativa enheten, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2017-040 i ämnesraden i ditt mejl, eller på kuvertet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb